5 Nisan 2013 Cuma

fırında makarna

gamzeli tarifler





ASLINDA ÇOK KLASİK BİR YEMEK AMA ÇOK SEVİYORUM.MAKARNAYI HER TÜRLÜ YİYEBİLİRİM SANIRIM.

FIRINDA MAKARNAYIDA ANNEANNEMDEN ÖĞRENMİŞTİM.YENİ NESİL BİR YEMEK GİBİ BİLİRDİM ASLINDA AMA ÖYLE DEĞİLMİŞ :)

YILLARDIR BÜYÜKLERİMİZ YAPIYORLARMIŞ.

MALZEMELER
-1 PAKET FIRIN MAKARNA
-500 GRAM KAŞAR PEYNİRİ
-2 SU BARDAĞI SÜT
-2 ÇORBA KAŞIĞI UN
-2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
-TUZ,KARABİBER

YAPILIŞI

İLK OLARAK BÜYÜK BİR TENCEREDE SUYU KAYNATIYORUZ VE FIRIN MAKARNALARI HAŞLIYORUZ HAŞLAMA SUYUNA BİR MİKTAR TUZ VE BİRKAÇ DAMLA SIVI YAĞ EKLİYORUZ..MAKARNALAR HAŞLANIRKEN BİR YANDAN TEREYAĞINI ERİTİYORUZ.ÜZERİNE UNU EKLEYİP UN PEMBELEŞENE  KADAR KAVURUYORUZ.ÜZERİNE YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ EKLİYORUZ.SÜTÜ HIZLI EKLERSEK PÜTÜR PÜTÜR OLUYOR.

KIVAMINA GÖRE SÜT İLAVE EDEBİLİRİZ.BAZEN İSTEDİĞİMİZDEN DAHA YOĞUN BİR KIVAM OLABİLİYOR.BU DURUMDA SÜT EKLEYEREK KIVAMINI AYARLAYABİLİRİZ. PUDİNG KIVAMINDA SOS OLMASI GEREKİYOR.KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN SONRA KARABİBER VE TUZ İLAVE EDİYORUZ.

MAKARNALAR HAŞLANDIKTAN SONRA SUYUNU İYİCE SÜZÜYORUZ.MAKARNAYI BORCAMA DÖKÜYORUZ.

BİR YANDAN KAŞAR PEYNİRİNİN TAMAMINI RENDELİYORUZ.ASLINDA 500 GRAM BİRAZ FAZLA OLUYOR.AMA GENELDE FIRINDA MAKARNAYA YUMURTA KONULUR BEN YUMURTA YERİNE KAŞAR PEYNİRİNİ TERCİH EDİYORUM.HEM DAHA LEZZETLİ OLUYOR.HEMDE YUMURTA KOKUSU OLMUYOR.

KAŞAR PEYNİRİNİN YARISINI MAKARNANIN İÇİNE İLAVE EDİYORUZ.HAZIRLADIĞIMIZ SOSUDA İLAVE EDİYORUZ.İYİCE HARMANLAYIP KALAN KAŞAR PEYNİRİNİ ÜZERİNİ TAMAMEN ÖRTECEK ŞEKİLDE SERPİYORUZ.

175 DERECEDE KAŞAR PEYNİRİNİN ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.DİLİM DİLİM KESİP SERVİS EDİYORUZ.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder