1 Nisan 2013 Pazartesi

islim kebabı



gamzeli tarifler
İSLİM KEBEBINI HAMİLEYKEN İŞ ARKADAŞIMDA DENEDİM İLK OLARAK.TARİH:1 ŞUBAT 2012 VE GÜNLERDEN ÇARŞAMBA, BEN 5 AYLIK HAMİLEYİM İŞ ÇIKIŞI VE ÇOK AÇIM.DURUM BÖYLE OLUNCA O EŞSİZ GÖRÜNTÜ VE TAT UZUN SÜRE AKLIMDAN ÇIKMADI.HAMİLELİK ESNASINDA BİRKAÇ KEZ DENEDİM.ÖZELLİKLE YAZIN ÇOK UYGUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.KIZARTMALAR YAZIN DAHADA LEZZETLİ OLUYOR SANIRIM:) YADA BANA ÖYLE GELİYOR.İSLİM KEBEBININ KÖFTESİNİ KASAP KÖFTEYLE AYNI ŞEKİLDE HAZIRLIYORUM. DAHA ÖNCE BURADA ANLATMIŞTIM. SADECE ŞEKLİ  OVAL DEĞİL YUVARLAK OLUYUYOR.

MALZEMELER

-500 GRAM YAĞLI DANA KIYMA
-2 ADET SOĞAN
-1ADET DOMATES
-2 ADET YEŞİL BİBER
-4 ADET PATLİCAN
-1 KAŞIK DOMATES SALÇASI
-1 FİNCAN GALETA UNU
-1 SU BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
-KARABİBER,TUZ
-KİMYON
gamzeli tarifler


YAPILIŞI

- PATLİCANLARI ALACALI  SOYUYORUZ.YIKADIKTAN SONRA UZUNLAMASINA 1 SANTİM KALINLIĞINDA  DİLİMLİYORUZ.

- PATLİCANLARIN ACI SUYUNUN ÇIKMASI İÇİN BOL TUZLU SUDA 20-25 DAKİKA BEKLETİYORUZ.

-ORTA BOY TAVADA ZEYTİNYAĞININ YARISINI KIZDIRIYORUZ.TUZLU SUDAN ALDIĞIMIZ PATLİCANLARI İYİCE YIKAYIP KAĞIT HAVLUDA KURUTUYORUZ.VE TAVADA 
3-4 DAKİKA KIZARTIYORUZ.

-KÖFTEYİ BURADAKİ TARİFE GÖRE HAZIRLIYORUZ.

-KÖFTELERİ 1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINDA 2-3 DAKİKA KIZARTIYORUZ.ÇOK FAZLA KIZARTMAMIZA GEREK YOK.ZATEN FIRINDA TEKRARDAN PİŞECEK.

-KIZARTTIĞIMIZ PATLİCANLARIN İKİSİNİ ARTI ŞEKLİNDE TEPSİYE KOYUP ORTASINA KÖFTELERİ KOYUYORUZ VE BOHÇA GİBİ PATLİCANLARI SARIYORUZ.ÜZERİNE BİR DİLİM DOMATES VE BİBER KOYUYORUZ.

-DAĞILMAMASI İÇİN ÜZERİNE KÜRDAN BATIRIYORUZ.

-KALAN ZEYTİNYAĞI,SALÇA VE 1 ÇAY BARDAĞI SUYU KARIŞTIRIP ÜZERİNE SOS OLARAK DÖKÜYORUZ.175 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder