gamzeli tarifler |
MALZEMELER
-500 GRAM YAĞLI DANA KIYMA
-2 ADET SOĞAN
-1ADET DOMATES
-2 ADET YEŞİL BİBER
-4 ADET PATLİCAN
-1 KAŞIK DOMATES SALÇASI
-1 FİNCAN GALETA UNU
-1 SU BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
-KARABİBER,TUZ
-KİMYON
gamzeli tarifler |
YAPILIŞI
- PATLİCANLARI ALACALI SOYUYORUZ.YIKADIKTAN SONRA UZUNLAMASINA 1 SANTİM KALINLIĞINDA DİLİMLİYORUZ.
- PATLİCANLARIN ACI SUYUNUN ÇIKMASI İÇİN BOL TUZLU SUDA 20-25 DAKİKA BEKLETİYORUZ.
-ORTA BOY TAVADA ZEYTİNYAĞININ YARISINI KIZDIRIYORUZ.TUZLU SUDAN ALDIĞIMIZ PATLİCANLARI İYİCE YIKAYIP KAĞIT HAVLUDA KURUTUYORUZ.VE TAVADA
3-4 DAKİKA KIZARTIYORUZ.
-KÖFTEYİ BURADAKİ TARİFE GÖRE HAZIRLIYORUZ.
-KÖFTELERİ 1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINDA 2-3 DAKİKA KIZARTIYORUZ.ÇOK FAZLA KIZARTMAMIZA GEREK YOK.ZATEN FIRINDA TEKRARDAN PİŞECEK.
-KIZARTTIĞIMIZ PATLİCANLARIN İKİSİNİ ARTI ŞEKLİNDE TEPSİYE KOYUP ORTASINA KÖFTELERİ KOYUYORUZ VE BOHÇA GİBİ PATLİCANLARI SARIYORUZ.ÜZERİNE BİR DİLİM DOMATES VE BİBER KOYUYORUZ.
-DAĞILMAMASI İÇİN ÜZERİNE KÜRDAN BATIRIYORUZ.
-KALAN ZEYTİNYAĞI,SALÇA VE 1 ÇAY BARDAĞI SUYU KARIŞTIRIP ÜZERİNE SOS OLARAK DÖKÜYORUZ.175 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder