HAVALAR ISINDI.ARTIK PİKNİK MEVSİMİ BAŞLIYOR.HELE ANTALYA DA PİKNİK MEKANLARI OKADAR FAZLA Kİ.HEMEN PLANLAR YAPILIYOR.DOSTLARLA,ARKADAŞLARLA ORGANİZE OLUNUYOR VE HAZIRLIKLAR BAŞLIYOR.BİZDE GEÇEN HAFTA SONU PİKNİK PLANIMIZI YAPTIK GERÇİ GİDEMEDİK AMA OLSUN .ANTALYALILAR BİLİR KONYAALTI NASHİRA PARK PİKNİK İÇİN EN GÖZDE MEKANLARDAN BİRİ.ÖZELLİKLE ÇOCUKLU AİLELER İÇİN UYGUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.BU HAFTA SONU İNŞALLAH ORADA OLACAĞIM.GEÇEN HAFTA PİKNİK İÇİN KÖFTE HAZIRLAMISTIM.MANGALDA YAPMAYI PLANLAMIŞTIK PİKNİK İPTAL OLUNCA YAĞSIZ TAVADA KIZARTTIM.DAHA YENİ YÜKLEYEBİLİYORUM.
MALZEMELER
-500 GRAM YAĞLI DANA KIYMA
-2 ADET SOĞAN
-1 FİNCAN GALETA UNU
-KARABİBER,TUZ
-KİMYON
NOT:ARZUYA GÖRE 1 DİŞ SARIMSAKTA EKLENEBİLİR.
YAPILIŞI
SOĞANLARI BLANDERDEN GEÇİRİYORUZ.KIYMAYI DERİN BİR KABA ALIP BÜTÜN MALZEMELERİ VE SOĞANI EKLİYORUZ VE İYİCE YOĞURUYORUZ.BEN KÖFTE YOĞURURKEN ELDİVEN KULLANMAYI TERCİH EDİYORUM.ELİMDE KOKU KALMIYOR.İYİCE YOĞURDUKTAN SONRA KÖFTELERE İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLİ VERİYORUZ.
gamzeli tarifler |
ORTALAMA 1 SAAT DOLAPTA DİNLENDİRDİKTEN SONRA YAĞSIZ TAVADA ORTA ATEŞTE KIZARTIYORUZ.AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder