19 Mart 2013 Salı

yeşil mercimek çorbası



gamzeli tarifler


YEŞİL MERCİMEK ÇORBASINI DAHA ÖNCE HİÇ YAPMAMIŞTIM.TARİF KİTABIMDAKİ TARİFE ÇOK GÜVENMEDİĞİM İÇİN DAHA ÖNCE ELİNDEN BU ÇORBAYI DEFALARCA İÇTİĞİM AYNUR TEYZEMDEN TARİFİ ALDIM.İLK DEFA YAPMAMA RAĞMEN GAYET BAŞARILI OLDU.BİRTEK MAKARNA SEÇENEĞİM YANLIŞTI.BEN BURGU MAKARNA KULLANDIM.DAHA KÜÇÜK MAKARNALARLA DAHA ŞIK DURACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.ÇÜNKÜ ÇORBA KAYNADIKÇA MAKARNA DEVASA BİR BOYUTA GELDİ.ASLINDA TAT OLARAK SORUN OLMUYOR AMA BENİM GİBİ ŞEKİLE ÖNEM VEREN BAYANLAR İÇİN BU CİDDİ BİR SORUN :)
GELELİM TARİFE...

MALZEMELER

-1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
-YARIM SU BARDAĞI MAKARNA ( EV ERİŞTESİDE KULLANILABİLİR)
-5 SU BARDAĞI SICAK SU
-2 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
-1 FİNCAN ZEYTİNYAĞI
-1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
-2 DİŞ SARIMSAK
-YARIM LİMON SUYU
-TUZ,KARABİBER
-KURU NANE

YAPILIŞI

YEŞİL MERCİMEKLERİ GÜZELCE YIKAYIP BİR MİKTAR SUYLA HAŞLADIM.MERCİMEK HAŞLANDIKÇA KARARMAYA BAŞLADI VE BU SUYU İKİ KERE DEĞİŞTİRDİM.MERCİMEKLER YUMUŞADIKTAN SONRA 5 BARDAK SICAK SUYU EKLEDİM VE MAKARNAMIDA İLAVE EDEREK KAYNATMAYA DEVAM ETTİM.
AYRI BİR YERDE TEREYAĞINI VE ZEYTİNYAĞINI KIZDIRARAK SALÇA VE NANEYİ KAVURDUM.GÜZELCE KAVRULDUKTAN SONRA ÇORBANIN SUYUYLA BİRAZ SULANDIRARAK ÇORBAYA İLAVE ETTİM.MAKARNALARDA YUMUŞADIKTAN SONRA SARIMSAKLARI TUZLA GÜZELCE EZEREK ÇORBAYA İLAVE ETTİM.EN SON OLARAK LİMON SUYUNU VE BAHARATLARIMIDA EKLEYEREK ÇORBAMI SERVİS ETTİM.


gamzeli tarifler


NOT: BEN BU ÇORBAYA SOĞAN KOYMADIM.TARİF KİTAPLARINDA SOĞAN İLAVE EDİLİYORDU.BENİM YEDİKLERİMDE SOĞAN OLMADIĞI İÇİN BU ŞEKİLDE DENEDİM.SONUŞ GAYET BAŞARILI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder