11 Mart 2013 Pazartesi

beşamel soslu kabak

Resim yazısı ekle



MALZEMELER

-6 ADET KABAK
-2 SU BARDAĞI SÜT
-1 ÇORBA KAŞIĞI UN
-YARIM ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
-RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
-3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
-TUZ,KARABİBER

YAPILIŞI

KABAKLARI İNCE İNCE SOYUYORUZ VE YUVARLAK OLARAK DİLİMLİYORUZ.FIRIN KABINDA TUZ VE ZEYTİNYAĞI İLE KARIŞTIRILARAK 180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINA ATIYORUZ
BEŞAMEL SOS HAZIRLAMAK İÇİN TEREYAĞI İLE UN KAVRULUR VE YAVAŞ YAVAŞ SÜT İLAVE EDİYORUZ..KAYNAMAYA BAŞLADIĞI ZAMAN TUZ VE KARABİBER EKLEYİP ALTINI KAPATIYORUZ.
KABAKLAR YAKLAŞIK 10 DK FIRINDA PİŞTİKTEN SONRA FIRIN KABINA BEŞAMEL SOSU İLAVE EDİYORUZ.İYİCE HARMANLAYIP EN ÜSTE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİNİ EKLEYİP FIRINA ATIYORUZ.KAŞAR PEYNİRLERİNİN ÜZERİ PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARTIP SERVİS YAPABİLİRİZ.AFİYET OLSUN...



1 yorum:

  1. bayıldım bu tarifine tam damak tadıma uygun seni takibe devam

    YanıtlaSil