kremalı mantar çorba
|
gamzeli tarifler |
MALZEMELER
-BİR ORTA BOY SOĞAN
-250 GR MANTAR
-2 ÇORBA KAŞIĞI UN
-2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
-3 ÇORBA KAŞIĞI KREMA
-5 SU BARDAĞI SICAK SU
-DEREOTU
-TUZ,KARABİBER
|
gamzeli tarifler |
YAPILIŞI
İLK OLARAK MANTARLARI SAPLARINDAN AYIRIP AYIKLIYORUZ.YIKAYIP İNCE İNCE DOĞRADIKTAN SONRA SOĞANLARI BLENDERDEN GEÇİRİP,TEREYAĞINI TENCEREDE ERİTİYORUZ.SOĞANLARI PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUYORUZ.ÖNCE MANTARLARI EKLEYİP TENCERENİN AĞIZINI AÇIK BIRAKARAK MANTARLARIN SUYUNU ÇEKTİRİYORUZ.BU İŞLEM ESNASINDA OCAĞIN ALTINI EN HIZLI ŞEKİLDE AÇABİLİRİZ.ÇÜNKÜ MANTARLARIN %90'I SU OLDUĞU İÇİN ÇOK FAZLA SU SALIYOR.TENCERENIN KAPAĞI KAPALI OLDUĞUNDA BU İŞLEM ÇOK FAZLA UZAYABİLİR.BEN KAPAĞI AÇIK BIRAKIP ,OCAĞIN ALTINI AÇIYORUM.SU ÇEKME İŞLEMİ TAMAMLANDIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE UNUNU EKLEYİP KAVURUYORUZ.DAHA SONRA SICAK SUYU EKLEYİP KISIK ATEŞTE KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ.ÇORBA KAYNAMAYA BAŞLADIĞI ZAMAN AYRI BİR KASEDE KREMAYI BİR MİKTAR ÇORBAYLA KARIŞTIRIP TENCEREYE EKLİYORUZ.SERVİS EDERKEN DEREOTU EKLEYİP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ. AFİYET OLSUN...
|
gamzeli tarifler |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder