12 Mart 2013 Salı

cevizli havuç topları

gamzeli tarifler

gamzeli tarifler
Havuç toplari

Malzemeler

-4 tane havuç
-100 gr hindistan cevizi
-1 su bardagi şeker
-1su bardaği ceviz içi
-2 paket sade pôtibòr biskûvi

İlk olarak havuçlar rendeliyoruz ve derin bir tavaya aliyoruz.ûzerine şekeri ilave edip kisik ateşte kavuruyoruz.ilk olarak suyu çikiyor ve suyunu çektiriyoruz.havuçlar kavrulduktan sonra uzerine çekilmiş ceviz içi hindistan cevizinin yarisini ve blendirdan geçirdiğimiz biskûvileri ilave edip yoğuruyoruz.ayri bir tepsiye kalan hindistan cevizini dôkúyoruz.hamurdan ceviz búyúklûğûnde parçalar kopartip elimizde yuvarlayarak tepsiye atiyoruz.hindistan cevizinde yuvarlayip ûzerine kûrdan saplayarak servis ediyoruz.afiyet olsun..


.

1 yorum:

  1. aslında çikolatayada batırıldığı zaman çok şık oluyor..

    YanıtlaSil