gamzeli tarifler |
HERZAMAN ANNEM YAPARDI BEN KAPAMA İŞLEMİNİ YAPARDIM.BU SEFER BEN YAPTIM ANNEM KAPATTI.
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
3-4 SU BARDAĞI UN
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SU
TUZ
MANTININ HAMURUNUN YUMURTA KOKMASINA BAYILIYORUM.HAMURUMUZU YAPARKEN UNU VE TUZU GENİŞ BİR KABA KOYUP ORTASINA YUMURTALARI KIRIYORUZ. YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ.SUYU YAVAŞ YAVAŞ EKLİYORUZ.ELİMİZE YAPIŞMAYAN SERT BİR HAMUR ELDE ETMEMİZ LAZIM.HAMUR YUMUŞAK OLURSA AÇMA ESNASINDA HEM OKLAVAYA YAPIŞIR HEMDE KESERKEN BIÇAĞA YAPIŞIR.KULAK MEMESİ KIVAMINDAN DAHA SERT KIVAMDA OLMALI.HAMURUMUZ OLDUKTAN SONRA KIYMALI İÇİ HAZIRLIYORUZ.
İÇİ İÇİN
400 GRAM KIYMA
2 ADET SOĞAN
TUZ,KARABİBER
SOĞANLARI YA BLANDERDEN GEÇİRİYORUZ YADA RENDELİYORUZ.KIYMAYI KARABİBER VE TUZU EKLİYORUZ VE YOĞURUYORUZ.BEN SADECE DANA ETİ YİYEBİLDİĞİM İÇİN DANA KIYMASI KULLANIYORUM.MANTI İÇİDE HAZIR OLDUKTAN SONRA HAMURUMUZDAN ELMA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KESİYORUZ.HAMUR AÇICAĞIMIZ YERE UN SERPİP HAMURUMUZU AÇIYORUZ.
HAMURUMUZU KARE KARE KESİYORUZ VE HER BİR KARE PARÇAYA KIYMALI İÇİMİZDEN KOYUYORUZ VE MANTILARI MUSKA ŞEKLİNDE KAPATIYORUZ.
gamzeli tarifler |
BEN HER BİR BEZEYİ AÇIP KAPATTIKTAN SONRA UN SERPİLMİŞ TEPSİLERDE BEKLETİYORUM.ÖZELLİKLE ÜST ÜSTE GELMEMESİNE DİKKAT EDİYORUM YOKSA BİRBİRİNE YAPIŞIYORLAR.
gamzeli tarifler |
MALZEMELER
400 GRAM SÜZME YOĞURT
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
3-4 DİŞ SARIMSAK
SUMAK,NANE
SARIMSAKLARIMIZI RENDELEYİP YOĞURTLA KARIŞTIRIYORUZ BİRYANDANDA TEREYAĞINI KIZDIRIP NANEYLE YAKIYORUZ MANTININ ÜZERİNE ÖNCE SARIMSAKLI YOĞURT SONRA TERYAĞI VE SUMAK EKLEYİP SERVİS YAPABİLİRİZ.AFİYET OLSUN
denedim çok nefis olmuş ellerine sağlık başka tariflerini bekliyorum
YanıtlaSil