ŞEKER HAMURUNDAN KURABİYE YAPMAYI KOMŞULARIMDAN ÖĞRENMİŞTİM.YAĞMUR KAYRA YA HAMİLEYKEN ÇOK FAZLA ARAŞTIRMA YAPMIŞTIM.AMA KIZIMA, DOĞDUĞU ZAMAN KARGAŞADAN YAPTIRMAYA FIRSAT BULAMAMIŞTIM.YENİ TAŞINDIĞIM SİTEMDE KOMŞULARIMDAN BİRİSİ, CANIM ARKADAŞIM ESRA BU İŞİ PROFESYONEL OLARAK YAPIYORMUŞ VE BENDE HİÇ VAKİT KAYBETMEDEN BU İŞİ ÖĞRENMEYE KARAR VERDİM
BU KURABİYELER İLK DENEMELERİMDİ.ACEMİLİK KURABİYELERİM.HAZIR ŞEKER HAMURU KULLANDIK.
MALZEMELER
200 GRAM TEREYAĞI VEYA MARGARİN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YUMURTA
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
YAPILIŞI
TEREYAĞINI ERİTİYORUZ.İÇERİSİNE PUDRA ŞEKERİNİ VE YUMURTAYI İLAVE EDİYORUZ.BİRAZ KARIŞTIRIP KABARTMA TOZUNU VANİLYAYI VE UNU İLAVE EDİYORUZ.HAMUR ÇOK YUMUŞAK OLMAMALI.ELE YAPIŞMAYAN KIVAMLI BİR HAMUR ELDE ETMELİYİZ.
HAMURU YOĞURMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA HAMURU STREÇ FİLME SARIP 30 DAKİKA DİNLENDİRİYORUZ. MERDANE YARDIMIYLA AÇIP KURABİYE KALIPLARIMIZLA ŞEKİL VERİYORUZ. FIRINIMIZI 175 DERECEDE ISITIYORUZ.TEPSİYE YAĞLI KAĞIT KOYUP KURABİYELERİ ORTALAMA 20 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
gamzeli tarifler |
KURABİYELER PİŞTİKTEN SONRA SOĞUMASI GEREKİYOR.AYRI BİR YERDE ŞEKER HAMURU VE KURABİYELERİ BİRBİRİNE YAPIŞTIRMAK İÇİN BALI ÇOK AZ SULANDIRIYORUZ.ASLINDA ŞEKERLİ SUDA KULLANILABİLİYOR.TEZGAHTA NİŞASTA YARDIMIYLA ŞEKER HAMURLARINI YARIM SANTİM KALINLIKTA AÇIYORUZ. KURABİYELERİ KESTİĞİMİZ KALIPLARLA ŞEKER HAMURLARINI KESİP KURABİYEYLE ŞEKER HAMURUNU BİRBİRİNE YAPIŞTIRIYORUZ.
gamzeli tarifler |
gamzeli tarifler |
gamzeli tarifler |
gamzeli tarifler |
gamzeli tarifler |
gamzeli tarifler |
gamzeli tarifler |
gamzeli tarifler |
gamzeli tarifler |
gamzeli tarifler |
eline sağlık canım.çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSil