18 Mart 2013 Pazartesi

meyveli turta




MALZEMELER

HAMURU İÇİN

-2 YUMURTA
-1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
-1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
-125 GR TEREYAĞI
-3 ÇAY BARDAĞINDAN BİRAZ AZ UN
-1/2 KABARTMA TOZU

PUDİNGİ İÇİN

-750 ML SÜT
-1 YUMURTA
-3 ÇORBA KAŞIĞI UN
-1 PAKET VANİLYA

ÜZERİNE

MEVSİM MEYVELERİ (MUZ,ÇİLEK,KİVİ,ELMA)

YAPILIŞI

YAPIMI ÇOK KOLAY GİBİ GÖRÜNSEDE BENCE AYARINI TUTTURMAK OLDUKÇA ZOR.BEN İLK YAPIMINDA TURTAMIN ALT KISMI TAMAMEN KURABİYE GİBİ SERT OLDU.VE ONU KULLANMADIM.İKİNCİ KEZ YAPTIĞIMDA DAHA ÇOK KEKE YAKIN BİR TARİFLE DENEDİM VE KIVAMIDA KEK GİBİ OLDU.DAHA ŞIK VE DAHA LEZZETLİ OLDU KESİNLİKLE.HAMURUNUN KIVAMI KEK KIVAMI GİBİ AKIŞKAN OLMALI.
İLK OLARAK TEREYAĞINI ERİTİYORUZ YUMURTA,YOĞURT  VE ŞEKERİDE İLAVE EDİP MİKSERDE 2 DAKİKA KARIŞTIRIYORUZ.UN VE KABARTMA TOZUNUDA YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİP AKIŞKAN KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ.
TURTA KALIBINI YAĞLAYIP 170 DERECEDE HAMURUMUZU PİŞİRİYORUZ.

AYRI BİR YERDE PUDİNGİMİZİ HAZIRLIYORUZ.ARZUYA GÖRE VANİLYALI DOLGU KREMASIDA KULLANILABİLİR LEZZET OLARAK TURTAYA ÇOK UYGUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.PUDİNGİMİZİ HAZIRLAMAK İÇİN BÜTÜN MALZEMELERİMİZİ TENCEREDE KARIŞTIRIYORUZ HOMOJEN BİR KARIŞIM OLDUKTAN SONRA OCAĞA ALIP KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ.MİKTARI BİRAZ FAZLA OLABİLİR AMA SOĞUDUĞU ZAMAN KATILAŞIYOR.

MEYVELERİMİZİDE ARZU RTTİĞİMİZ ŞEKİLDE DİLİMLEDİKTEN SONRA PUDİNGİMİZİ TURTAMIZA YAYARAK MEYVELERİMİZLE SÜSLÜYORUZ.BUZDOLABINDA 1 GECE BEKLEDİKTEN SONRA SERVİS YAPABİLİRİZ.
NOT: ARZU EDİLİRSE EN SON KAT OLARAK JÖLEDE EKLENEBİLİR.BEN JÖLENİN TADINI SEVMEDİĞİM İÇİN ÇOK FAZLA KULLANMA TARAFTARI DEĞİLİM :) 
AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder