|
gamzeli tarifler
|
BULGUR PİLAVINI ÇOK SEVERİM VE ÇOK YAPARIM.ARTIK FARKLI ŞEKİLLERDE YAPMAYI DENİYORUM.KABAKLI,CİĞERLİ,TAVUKLU VE PATATESLİ.ASLINDA HEPSİ ÇOK GÜZEL OLUYOR AMA BENİM FAVORİM PATATESLİ OLANI.PATATES TADINI ÇOK FAZLA DEĞİŞTİRMİYOR.ASLINDA PATATESİN BENDE TORPİLİ BÜYÜK.GÖZLEMEYİ,BÖREĞİ,POĞAÇAYI VE ÇOĞU HAMUR İŞİNİ PATATESLİ TERCİH EDİYORUM.NEYSE GELELİM PATATESLİ BULGUR PİLAVINA.....
MALZEMELER
-2 SU BARDAĞI BULGUR
-2 ORTA BOY PATATES
-100 GR TEREYAĞI
-1 ADET SOĞAN
-5 ADET YEŞİL BİBER
-2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
-4,5 SU BARDAĞI SICAK SU
-NANE,TUZ,KARABİBER
YAPILIŞI
BEN BULGUR PİLAVI YAPARKEN MALZEMELERİ TEK TEK DOĞRAMAKLA UĞRAŞMIYORUM.SIRAYLA HEPSİNİ BLENDERDEN GEÇİRİYORUM.PİLAVIMI DA YAPARKEN HEPSİNİ AYRI AYRI BLENDERDEN GEÇİRDİM. İLK OLARAK TEREYAĞI NI ERİTTİM VE SOĞANLARIMI KAVURDUM.PEMBELEŞMEYE BAŞLADIĞI ZAMAN BİBERLERİ VE PATATESİ EKLEDİM.BİR YANDAN DA BULGURU TEL SÜZGEÇTE GÜZELCE YIKADIM.BİBERLERDE KAVRULUNCA SALÇAYI EKLEDİM.BULGURU DA EKLEYİP 3-4 DAKİKA KAVURMAYA DEVAM ETTİM.EN SON KAYNAR SUYU,TUZ VE BAHARATINI DA EKLEDİM VE TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP SUYUNU ÇEKTİRDİM.BULGURLAR SUYU ÇEKİNCE TENCEREYE PEÇETE KOYARAK İYİCE DİNLENDİRDİM.BENCE BULGUR PİLAVI DİNLENDİREREK SERVİS EDİLMELİ.TAM DEMLENMEDİĞİ ZAMAN HAMURUMSU BİR KIVAMI OLUYOR.
|
gamzeli tarifler
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder