gamzeli tarifler |
DENİZ ÜRÜNLERİNE KARŞI İLGİNÇ BİR ZAAFIM VAR.ÖZELLİKLE KALAMAR VE KARİDESİ ÇOK SEVİYORUM.KALAMARI YAPMAYI DENEMEDİM.ZATEN EVDE YAPILANINIDA SEVMİYORUM.LASTİK GİBİ OLUYOR.
AMA ENÇOK KÜÇÜKKUYUDA SEVERİM KALAMAR VE KARİDES YEMEYİ.O DENİZ KOKUSU EŞSİZ LİMAN MANZARASI.SANIRIM ÖZLEDİM KÜÇÜKKUYUYU.
KARİDESİ EVDE YAPMAYI DAHA ÇOK SEVERİM.BOL KAŞARLI VE BOL TEREYAĞLI.
KARİDESLERİ GENELDE DONDURULMUŞ OLARAK BÜYÜK MARKETLERDEN ALIYORUM.
İGLO GURME KARİDESİ TERCİH EDİYORUM ÇOKTA GÜZEL OLUYOR
gamzeli tarifler |
1 PAKET KARİDES
1 ADET DOMATES
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
3 DİŞ SARIMSAK
150 GRAM KAŞAR PEYNİRİ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
YAPILIŞI
BEN SOYULMUŞ KABUKSUZ KARİDES KULLANDIĞIM İÇİN KARİDESLERİ HAŞLAMIYORUM.İLK OLARAK ZEYTİNYAĞINDA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞIM DOMATESLERİ KAVURUYORUM.DOMATESLER SUYUNU SALIYOR.SALÇAYI VE RENDELEDİĞİM SARIMSAKLARI İLAVE EDİYORUM.ORTALAMA 5 DAKİKA KAVURDUKTAN SONRA KARİDESLERİ VE BAHARATLARI İLAVE EDİYORUM.KARİDESLERDE BİR MİKTAR SU SALIYOR VE KENDİ SUYUYLA KARİDESLER YUMUŞAYANA KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUM.EĞER SUYU AZ OLURSA VEYA KARİDESLER YETERİ KADAR YUMUŞAMAZSA BİR FİNCAN KADAR SU İLAVE EDEBİLİRİZ.KARİDESLERİMİZ YUMUŞADIKTAN SONRA GÜVEÇ KAPLARINA PAYLAŞTIRIYORUZ VE ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİNİ SERPİYORUZ.200 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KAŞAR PEYNİRİNİN ÜZERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİYORUZ.FIRINDA PİŞME İŞLEMİ DEVAM EDERKEN TEREYAĞIMIZI YAKIYORUZ VE KARİDESLERİN ÜZERİNE DÖKEREK SERVİS EDİYORUZ.
BEN TEREYAĞINI ÜZERİNE DÖKEREK SERVİS ETMEYİ DAHA ÇOK SEVİYORUM.ÖZELLİKLE GÜVEÇ YEMEKLERİNE ÇOK YAKIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
3 DİŞ SARIMSAK
150 GRAM KAŞAR PEYNİRİ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
YAPILIŞI
BEN SOYULMUŞ KABUKSUZ KARİDES KULLANDIĞIM İÇİN KARİDESLERİ HAŞLAMIYORUM.İLK OLARAK ZEYTİNYAĞINDA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞIM DOMATESLERİ KAVURUYORUM.DOMATESLER SUYUNU SALIYOR.SALÇAYI VE RENDELEDİĞİM SARIMSAKLARI İLAVE EDİYORUM.ORTALAMA 5 DAKİKA KAVURDUKTAN SONRA KARİDESLERİ VE BAHARATLARI İLAVE EDİYORUM.KARİDESLERDE BİR MİKTAR SU SALIYOR VE KENDİ SUYUYLA KARİDESLER YUMUŞAYANA KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUM.EĞER SUYU AZ OLURSA VEYA KARİDESLER YETERİ KADAR YUMUŞAMAZSA BİR FİNCAN KADAR SU İLAVE EDEBİLİRİZ.KARİDESLERİMİZ YUMUŞADIKTAN SONRA GÜVEÇ KAPLARINA PAYLAŞTIRIYORUZ VE ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİNİ SERPİYORUZ.200 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KAŞAR PEYNİRİNİN ÜZERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİYORUZ.FIRINDA PİŞME İŞLEMİ DEVAM EDERKEN TEREYAĞIMIZI YAKIYORUZ VE KARİDESLERİN ÜZERİNE DÖKEREK SERVİS EDİYORUZ.
BEN TEREYAĞINI ÜZERİNE DÖKEREK SERVİS ETMEYİ DAHA ÇOK SEVİYORUM.ÖZELLİKLE GÜVEÇ YEMEKLERİNE ÇOK YAKIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
gamzeli tarifler |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder