12 Mart 2013 Salı

kahveli kalpli kurabiye




gamzeli tarifler


DAHA ÖNCEDEN KAHVEYE OLAN TUTKUMDAN BAHSETMİŞTİM.SANIRIM HASTANEDE BENDEN DAHA BAĞIMLISI YOKTUR.DURUM BÖYLE OLUNCA KENDİMİ ŞIMARTMAK İÇİN ÖNCELİK KENDİME OLMAK ÜZERE İŞ ARKADAŞLARIMADA KAHVELİ KURABİYE YAPMAYA KARAR VERDİM.PATOLOJİ BÖLÜMÜ OLARAK HEPİMİZ KAHVE MOLALARINI SEVİYORUZ..ASLINDA NORMAL KURABİYEDEN FARKLI OLARAK PORSİYONLAR BİRAZ DAHA KÜÇÜK OLUYOR.BEN ÇOK KÜÇÜK PORSİYONLARDA YAPMADIM KALPLİ KALIPLARLA BİRAZ DAHA BÜYÜK TUTTUM ŞEKİLLERİ.UMARIM SİZLERDE BEĞENİRSİNİZ.SEVGİLERLE....

MALZEMELER

_2 YUMURTA(BİR TANESİNİN AKI AYRILIYOR)
_1 SU BARDAĞI ŞEKER
_150 GR TEREYAĞI(MARGARİNDE KULLANILABİLİR)
-4 SU BARDAĞI UN
-4 ÇORBA KAŞIĞI ILIK SÜT
-2 ÇORBA KAŞIĞI NESKAFE
-1 PAKET KABARTMA TOZU

YAPILIŞI



gamzeli tarifler

gamzeli tarifler
İLK OLARAK TEREYAĞI ERİTİLİR.YUMURTALARDAN BİRİNİN AKI AYRILIR.ŞEKER VE YUMURTA MİKSERLE YAKLAŞIK 3 DAKİKA ÇIRPILIR.ÜZERİNE TEREYAĞI,SÜT İLAVE EDİLİR VE TEKRAR ÇIRPILIR.AYRI BİR YERDE KAHVE,UN VE KABARTMA TOZU KARIŞTIRILIR.UN KARIŞIMI YUMURTALI KARIŞIMA YAVAŞ YAVAŞ EKLENİR.ELİMİZE YAPIŞMAYACAK KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR.HAMUR 3 CM KALINLIĞINDA AÇILIR VE KALIP YARDIMIYLA ŞEKİLLENDİRİLİR.BEN KALPLİ VE KELEBEKLİ KALIPLARI KULLANDIM. YUVARLAK VE DAHA KÜÇÜK KALIPLARLA YAPMANIZIDA ÖNEREBİLİRİM.KAHVENİN YANINDA SUNUMU ÇOK ŞIK OLUYOR.ARZU EDİLİRSE ŞEKERE BATIRILARAKTA FIRINA ATILABİLİR.160 DERECEDE YAKLAŞIK 15 DAKİKADA PİŞİRİLİR.KURABİYE YAPARKEN BEN YAĞLI KAĞIT KULLANIYORUM.SİZLEREDE BUNU ÖNERİRİM.AFİYET OLSUN.

2 yorum: