29 Mart 2013 Cuma

un kurabiyesi

gamzeli tarifler

 SANIRIM UN KURABİYESİ TÜM KADINLARIN KURTARICISIDIR.MALZEMESİ AZ,YAPIMI KOLAY VE BİR O KADAR LEZZETLİ.DÜN İŞTEN ÇIKTIKTAN SONRA SİTEDEN ARKADAŞIMI ÇAY İÇMEYE DAVET ETTİM.MAKSAT MUHABBET AMA MUHABBETİN YANINDA SICACIK KURABİYELER DE ÇOK İYİ GİDİYOR.

HEM YAĞMURLA HASRET GİDERİP HEMDE KURABİYELERİ HAZIRLADIM.YAĞMUR BİRAZ DAHA BÜYÜDÜĞÜ ZAMAN KURABİYE HAMURLARIMI ONA DA VERİCEM.YAĞMURUMDA KENDİ KURABİYE ŞEKİLLERİNİ YARATSIN :) ŞU AN HAMURU DİREK YEMEYE ÇALIŞIYOR


MALZEMELER
-150 GRAM ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
-1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
-1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
-3-4 BARDAK UN

YAPILIŞI

GENELDE UN KURABİYESİNE 1 PAKET MARGARİN KULLANIRLAR.AMA BEN BİR MİKTARDA SIVI YAĞ KULLANIYORUM.DAHA FAZLA AĞIZDA DAĞILAN BİR KIVAMDA OLUYOR.İLK OLARAK PUDRA ŞEKERİ İLE MARGARİN VE SIVI YAĞI  YOĞURUYORUZ .UNUMUZU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİYORUZ.ELE YAPIŞMAYACAK BİR HAMUR OLMASI LAZIM.HAMUR OLDUKTAN SONRA FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT YAYIYORUZ VE HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARTIP TEPSİYE DİZİYORUZ.175 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 20-25 DAKİKA ÜZERLERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİYORUZ.

BEN ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPMEDİM.AMA ARZUYA GÖRE ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPEREKTE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.


gamzeli tarifler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder