8 Nisan 2013 Pazartesi

şeker hamuru yapımı


HERKEZE MERHABA.YENİ BİR HAFTA HAFTANIN İLK ÇALIŞMA GÜNÜ..ANTALYADA HAVA GAYET İÇ AÇICI BÖYLE GÜNLERDE KENDİMİ ÇOK HUZURLU HİSSEDİYORUM.

YENİ HAFTADA YENİ BİR DENEYİMİMİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

ŞEKER HAMURUNDAN KURABİYELERİMİ DAHA ÖNCEDEN BURADA YAYINLAMIŞTIM.ORADA HAZIR ŞEKER HAMURU KULLANMIŞTIM.UZUN SÜREDİR KENDİM ŞEKER HAMURU YAPMAYI PLANLIYORDUM.DÜN FIRSAT BULABİLDİM.KENDİ ŞEKER HAMURLARIMI YAPTIM.....

ASLINDA SANDIĞIM KADAR KOLAY OLMADI.TARİFLERİ OKURKEN BUKADAR ZORLANABİLECEĞİMİ TAHMİN ETMEMİŞTİM.

NEYSEKİ BAŞARIYLA SONUÇLANDIRABİLDİM

MALZEMELER

1 PAKET HARİBO MARSHMALLOW
2 PAKET PUDRA ŞEKERİ (500 GRAM)
2 ÇORBA KAŞIĞI SU
MARGARİN

YAPILIŞI

HARİBO MARSHMALLOW İLE HEM PEMBE HEMDE BEYAZ ŞEKER HAMURU YAPABİLİYORUZ.PAKETTEKİ ŞEKERLERİ AYIRIYORUZ.İLK OLARAK BEYAZLARI CAM BİR KASEYE ALIYORUZ.BİR TENCEREYE SU KOYUP KAYNATIYORUZ.BEN DİREK SU ISITICISINDA KAYNATIP TENCEREYE ALDIM SUYU.CAM KASEYİDE ÜZERİNE KOYDUM VE BENMARİ USULÜ MARSHMALLOW LARI ERİTMEYE BAŞLADIM.YAKLAŞIK 10 DAKİKADA TAMAMI ERİYOR.

ARADA KAŞIK YARDIMIYLA KARIŞTIRIYORUZ.ÇOK KARIŞTIRMAMAYA DİKKAT ETMEK GEREKİYORMUŞ.ÇÜNKÜ ÇOK FAZLA YAPIŞIYOR.

BEKLERKEN TEZGAHA VEYA TEPSİYE PUDRA ŞEKERİNİN YARISINI DÖKÜYORUZ.

MARSHMALLOWLAR ERİDİKTEN SONRA İÇİNE BİR KAŞIK SU KOYUYORUZ VE KARIŞTIRIYORUZ.VE BEKLETMEDEN PUDRA ŞEKERİNİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.

ELİMİZİ DEYDİRMEYE GEREK YOK BU ESNADA KAŞIK YARDIMIYLA HAMURU KARIŞTIRIYORUZ.İYİCE PUDRA ŞEKERİYLE KARIŞMALI.
BEN İLK YAPIŞIMDA ERİMİŞ MARSHMALLOW ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ DÖKTÜM VE CAM KASEME TAMAMEN YAPIŞTI.İKİNCİ YAPIŞIMDA TEZGAHA DÖKTÜM VE HERHANGİ BİR YAPIŞMA OLMADI.

KAŞIKLA İYİCE KARİŞTIRDIKTAN SONRA KALAN PUDRA ŞEKERİNİDE BÖKÜP ELİMİZLE İYİCE YOĞURUYORUZ.HAMUR ELİMİZE YAPIŞMAYACAK KIVAMDA OLMALI.

EN SON OLARAK ERİTTİĞİMİZ MARGARİNLE ÜZERİNİ YAĞLAYIP STREÇ FİLMLE SARIYORUZ.1 GÜN DİNLENDİRDİKTEN SONRA KULLANABİLİRİZ.

AYNI İŞLEMLERİ PEMBE MARSHMALLOW İÇİNDE TEKRAR EDİYORUZ.KOLAY GELSİN...

gamzeli tarifler

gamzeli tarifler

gamzeli tarifler

gamzeli tarifler

gamzeli tarifler




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder