11 Nisan 2013 Perşembe

bademli irmik tatlısı


gamzeli tarifler

DÜN AKŞAM YİNE KENDİMİ MUTFAĞA ATTIM.AMA YAĞMURLA BİRLİKTE ÇOK KOMPLEKS ŞEYLER YAPMAM MÜMKÜN OLMUYOR MALESEF.ODA DOKUNMAK, TATMAK İSTİYOR.DURUM BÖYLE OLUNCA PRATİK BİR TATLI YAPMAK İSTEDİM.İRMİK TATLISI YAPMAYA KARAR VERDİM.ASLINDA İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI YAPMAYI PLANLADIM.VİŞNE SUYUYLA YAPICAKTIM AMA YAĞMURUM VİŞNE SUYUNUN TAMAMINA ELİNİ SOKTUĞU İÇİN BADEMLİ YAPMAYA KARAR VERDİM.

İRMİK TATLISI ÇOK PRATİK VE KALIPLA ÇOK ŞIK DURUYOR.MUFFİN KALIPLARIYLADA  YAPILABİLİR.

MALZEMELER

1 KİLO SÜT
10 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
10 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
1 ÇAY BARDAĞI ÇEKİLMİŞ BADEM
1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN DAMLA ÇİKOLATA

YAPILIŞI

TENCEREYE SÜTÜ,ŞEKERİ VE İRMİĞİ İLAVE EDİP ŞEKER ERİYENE KADAR KARIŞTIRIYORUZ.ŞEKER ERİDİKTEN SONRA OCAĞI YAKIP ORTA ATEŞTE GÖZ GÖZ OLANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ.KAYNADIKTAN SONRA VANİLYA VE BADEMİ İLAVE EDİP OCAĞI KAPATIYORUZ.KALIBIMIZI SUYLA ISLATIP TATLIYI KALIBA DÖKÜYORUZ. 
BUZDOLABINDA YAKLAŞIK 2 SAAT BEKLETİP SERVİS YAPABİLİRİZ.KALIPTAN ÇIKARTTIKTAN SONRA ÜZERİNİ DAMLA ÇİKOLATAYLA SÜSÜLÜYORUZ.AFİYET OLSUN...


gamzeli tarifler

gamzeli tarifler


gamzeli tarifler

gamzeli tarifler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder