16 Mayıs 2013 Perşembe

kandil simidi





MALZEMELER:

- 200 gr. margarin
- 2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına)
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Susam ve çörek otu

YAPILIŞI


Öncelikle yumuşamış margarin , sıvı yağ, yumurta sarısı sirke, tuz, toz şeker, kabartma tozu ile harç elde ediyoruz. Sonra unu döküp hamuru yoğuruyoruz. Çok sert ve çok yumuşak bir hamur olmayacak. Biraz hamuru dinlendirdikten sonra elimizle hamurdan küçük parçalar koparıp uzun çubuk şeklinde uzatıp küçük simit şekli veriyoruz. Önce bu hamuru yumurta akına sonra susama bulayarak ( yalnızca üst kısmını dikkat edin yumurta beyazı alta konmayacak). tepsiye sırasıyla diziyoruz.
180 dereceli fırında kandil simitlerinin üzerleri çok kızarmadan hafif krem rengi olunca fırını kapatıyoruz. Biraz fırında dinlenmesini bekledikten sonra ister sıcak ister soğuk servis yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.

1 yorum: