30 Nisan 2013 Salı

çilekli turta



gamzeli tarifler

gamzeli tarifler


ÇİLEK VE TURTA....
BU HAFTA EVİMDE TAM ANLAMIYLA BİR TURTA ÇILGINLIĞI HAKİM.SANIRIM BU 5. TURTAM.ANNEM GİTTİĞİ HER YERE TURTA GÖTÜRMEK İSTİYOR.DURUM BÖYLE OLUNCA SERİ ÜRETİME GEÇMİŞ GİBİ KENDİMİ TURTA YAPARKEN BULUYORUM.GERÇİ İKİ TANESİNİ ARKADAŞLARIMA ÖĞRETMEK AMACIYLA YAPTIM AMA DİĞERLERİNİ HEP GİTTİĞİMİZ YERLERE İKRAM OLARAK HAZIRLADIM.

BU TURTANIN TARİFİ TAMAMEN BANA AİT.HEM KEKİNİ HEMDE İÇ KREMASINI KENDİM DENEYEREK BULDUM VE SONUÇLAR HEP SÜPERDİ.

GENELDE TURTA HAMURLARI SERT OLUYOR.DAHA ÖNCE YAPTIĞIM TURTALARDADA HAMURLAR HEP SERTTİ.BENDE KEK KIVAMINDA YAPMAYA KARAR VERDİM.İLK DENEMEMDE HAMUR KALIBA FAZLA GELDİ.KALIBIM 26 CM.VE TARİFİ AZALTTIM.İKİNCİ DENEMEMDE SÜPER BİR SONUÇ ELDE ETTİM.

gamzeli tarifler




 KALIBIM YUKARIDAKİ GİBİ.COŞKUN PASTACILIKTAN ALMIŞTIM.PASTANELERDE KULLANILAN KALIPLARDAN.GELELİM TURTANIN KEKİNİN TARİFİNE

MALZEMELER

-2 YUMURTA
-2 KAHVE FİNCANI UN
-2 KAHVE FİNCANI ŞEKER
-1 PAKET KABARTMA TOZU

İLK DENEMEMDE 3 YUMURTA, 3 BARDAK ŞEKER VE 2 BARDAK UNLA HAMUR YAPMIŞTIM.DEDİĞİM GİBİ KALIBIMA ÇOK FAZLA GELDİ VE HAMUR TAŞTI.SONRA BİR ÖLÇÜ AZALTARAK DENEDİM.26 CM KALIP İÇİN İDEAL OLDU.

İLK OLARAK YUMURTALARIN SARISI VE BEYAZINI AYIRARAK AYRI AYRI ÇIRPTIM.SONRA YUMURTANIN SARISINA DİĞER MALZEMELERİ EKLEDİM VE TEKRAR ÇIRPTIM.EN SON YUMURTANIN BEYAZINA SPATULA YARDIMIYLA YUMURTANIN SARISIYLA ÇIRPTIĞIM MALZEMELERİ EKLEDİM.BU AŞAMADA SADECE SPATULAYLA KARIŞTIRMAMIZ GEREKİYOR.YOKSA KABARIKLIĞI KAYBOLABİLİYOR.KALIBI İYİCE YAĞLADIM VE HAMURU DÖKTÜM.150 DRECEDE YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRDİM.
İŞTE SONUÇ.

gamzeli tarifler

KEKİM HAZIR OLDUKTAN SONRA SOĞUMASINI BEKLERKEN MUHALLEBİYİ HAZIRLADIM.EVDE YAPILAN DOLGU KREMASI TARİFİNE BENZER BİŞEYLER YAPMAK İSTEDİM.TABİKİ ÖLÇÜ AZ OLMALI YOKSA ÇOK ZİYAN OLUYOR.İŞTE MUHALLEBİNİN TARİFİ

-2 SU BARDAĞI SÜT
-2 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN
-1 SU BARDAĞI ŞEKER
-1 PAKET VANİLYA
-1 YUMURTANIN SARISI

VANİLYA HARİÇ DİĞER MALZEMELERİ İYİCE ÇIRPIYORUM.HOMOJEN BİR GÖRÜNÜMÜ OLDUKTAN SONRA OCAĞIN ALTINI AÇIYORUM VE GÖZ GÖZ OLANA KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUM.DEVAMLI KARIŞTIRMADIĞIMIZ ZAMAN TOPAKLANMA OLABİLİR.MUHALLEBİ PİŞTİKTEN SONRA KEKİN ÜST KISIMINA VE YANLARINA MUHALLEBİYİ SÜRÜYORUM.AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE....

gamzeli tarifler


 BU İŞLEMDE BİTTİKTEN SONRA GERİSİ EN ZEVKLİ OLAN BÖLÜM.BEN GENELDE BU MEVSİMDE ÇİLEK VE MUZLA SÜSLEMEYİ TERCİH EDİYORUM.AMA YAZ AYLARINDA ŞEFTALİ,ÜZÜM VE ÇİLEKLE SÜSLENDİĞİNDE SÜPER BİR TAT OLUYOR.
İŞTE TURTAMIN SÜSLENMİŞ HALİ...

gamzeli tarifler

gamzeli tarifler

gamzeli tarifler

SON OLARAKTA JÖLE İLE MEYVELERİ SABİTLİYORUM.AYRICA PARLAK BİR GÖRÜNÜM OLDUĞU İÇİN DAHA ŞIK DURUYOR.JÖLE OLARAK'' DR.OETKER TART JÖLE''Yİ KULLANIYORUM.

İŞTE SONUÇ......

gamzeli tarifler


6 yorum:

  1. nefis olmuş sunum harika
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık Gamze hanımcım, çok güzel olmuş :))
    Bloğunuzu yeni keşfettim çok beğendim. Ve hemen izlemeye aldım :))))
    Bana da beklerim.http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Fatma hanım :)sevgilerle..

      Sil
  3. Merhaba...Nasıl güzel bir tart bu böyle bayıldım,bende kek gibi tartları daha çok seviyorum..Listeme aldım,hemen deneyeceğim..ellerinize sağlık..Blogunuzu izlemeye aldım,banada beklerim..www.nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende hemen izlemeye alıyorum.yorumunuz için çok teşekkür ederim:) sevgilerle..

      Sil